Některé potraviny jsou jedinečné nejen svou chutí, ale také skvělými účinky na lidský organismus .

Základní zeleninou, která se dá v kuchyni skvěle využít je mrkev.

Mrkev je bohatá na velké množství vitamínů. Najdeme v ní vitamíny A, B1, B2, C, D, E a K, velké množství prospěšných látek např. železo, vlákninu a v neposlední řadě betakaroten. Obsah betakarotenu napomáhá při opalování. Má vliv na změnu barvy pigmentu k oblíbené bronzové barvě a chrání buňky pokožky před škodlIvým UV zářením.

Zapomeňte na předsudky, které ve vás zanechala dušená mrkev ze školní jídelny. Mrkev se dá připravit velice chutně. Polévka nebo chipsy připravené v troubě jsou jednoduché a díky nasládlé chuti mrkve velice zajímavé. Místo bramborových hranolek připravte mrkvové hranolky. Pokapejte je olejem a vložte na chvíli do trouby. Skvělým pomocníkem k pročištění organismu je mrkvový džus. Skvělý, lehký a svěží dort je právě ten mrkvový. Zmizí ze stolu během chvilky.
kolečka ananasu.jpg
Jako letní osvěžení vyzkoušejte ananas.

Ananas obsahuje téměř všechny vitamíny a velké množství minerálních látek. Jednou z nejvýznamnějších látek, kterou ananas obsahuje je bromelin. Tato látka pomáhá k hojení ran, zmírňuje bolest a působí protizánětlivě. Čerstvá ananasová šťáva je skvělá jako prevence, nebo podpůrná léčba při onemocnění ledvin a močových cest.Pomáhá také vyhladit celulitidu. Ananas příznivě působí na zdraví vlasů, nehtů i pokožky, vysoký obsah přírodního cukru dodává energii.

Kromě již zmíněné ananasové šťávy, nebo čerstvého ananasu vyzkoušejte grilovaný ananas. Není potřeba používat další cukr. V letních měsících poslouží jako skvělé osvěžení grilovaný ananas s vanilkovou zmrzlinou. Na internetu najdete i velké množství receptů k přípravě výborného kari s ananasem.
kousky tmavé čokolády.jpg

Občas si naše tělo zaslouží i kousek čokolády.

Čím větší obsah kakaa, tím lépe. Ve kvalitní hořké čokoládě najdeme flavonoidy, které jsou obsaženy v kakaových bobech. Mají antioxidační účinky, působí protizánětlivě, chrání před vznikem cukrovky a srdečních chorob. Čokoláda má příznivý účinek na pokožku, kterou chrání před slunce. Pomáhá ke správné činnosti mozku a k lepší náladě.

Hořkou čokoládu využíváme nejčastěji ve sladké kuchyni. Vyzkoušejte např. čokoládové brownies. Pokud toužíte po zdravější alternativě, zkuste ovesné sušenky s kousky hořké čokolády. Čokoládu milujeme nejspíš všichni. Nepřehánějte to s touto sladkou pochoutkou Všeho moc škodí a čokoláda má ve velké míře špatný vliv na hmotnost.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup